marți, 5 iunie 2012

Ce mi-a placut in Barcelona

In weekend m-am intors din Barcelona care a ajuns sa concureze pe primul loc in topul destinatiilor mele favorite alaturi de Paris. Ii ador arhitectura, Gaudi este un geniu de neegalat, oamenii politicosi, tinerii boemi, tatuati care m-au cucerit cu stilul lor casual. Daca ar fi sa fac un top al lucrurilor care mi-au placut iata cum ar arata:

1. MNAC &  Magic Fountain

Nu mi-a placut doar Fantana Magica. Mi-a placut toata atmosfera din acea zona. Am ajuns la ora 20:00 la MNAC si puteai sa numeri pe degete oamenii adunati deja pe trepte. O ora mai tarziu, cand au dat drumul la fantana, nu mai aveai loc sa araunci un ac. A fost impresionant jocul fantantii, pe muzica, felul in care era luminat MNAC-ul... TOTUL!







*Va recomand sa incercati sa ajungeti putin mai devreme astfel incat sa prindeti apusul pe treptele MNAC-ului si apoi sa va gasiti un loc perfect de unde sa vedeti fantana. Cel mai bine este sa ramaneti cat mai aproape de ea. De sus nu se vede atat de bine din cauza celor 4 coloane amplasate intre MNAC si fantana.





2. Panorama Castelul Montjuic

Panorama este superba inca din timpul calatoriei cu telecabina. Dupa ce ajungi in cetate poti sa vezi atat portul si toate avioanele care aterizeaza in Barcelona cat si panorama orasului care este superba!





*Din pacate telecabina se inchide destul de devreme, la 19:00. Asa ca organizati-va timpul in asa fel incat sa puteti sa stati pur si simplu si sa priviti in zare, sa va bucurati de peisaj.

3. Sagrada Familia

Este impresionanta, unica! Totul pare desprins dintr-o alta lume si, sincer, pare extrem de complicat sa termini munca unui geniu al arhitecturii. Cred ca cel mai bine ar fi fost sa o lase neterminata decat sa tina acele schele, atatia ani, si sa-i umbreasca din frumusete.








*Daca esti student, nu-ti lasa carnetul acasa! Vei beneficia de o reducere de aproximativ 2 euro din pretul biletului de intrare.

4. Catedrala Barcelona

Mi-a placut extrem de mult pentru ca este ALTCEVA si nu ma refer neaparat la arhitectura ci la atmosfera din interior. Orga este extraordinara iar muzica iti da fiori pe sira spinarii. Ai senzatia ca esti intr-un film cu Dracula sau macar in casa familiei Adams.


5.  Casa Batllo

Nu as avea cum sa descriu aceasta constructie. As putea sa spun doar ca a fost realizata de Gaudi si ar trebui sa fie suficient ca sa starneasca interesul oricui. Este un Must See, cu siguranta!




6. Park Guell

... sau parcul din povestile cu Hansel si Gretel, pentru ca arhitectura constructiilor pare inspirata din turtele dulci le care le mancam in copilarie.





*Rezerva cel putin o jumatate de zi pentru vizitarea parcului pentru ca este foarte mare! Ar trebui sa ai neaparat incaltaminte comoda (lucru de care eu nu am tinut cont, din pacate) si nu rata restaurantele din apropierea parcului care iti rezerva surprize placute. Aici am servit cea mai buna Pina Colada (singura, din pacate, pentru ca nu o servesc peste tot asa cum se intampla cu Sangria) si am mancat quiche lorraine cu masline verzi si rosii proaspete - delicios!


Iti recomand sa mergi foarte mult pe jos si sa admiri arhitectura. Eu am ramas extrem de impresionata. Am mers o seara intreaga pe Avinguda Diagonal si am pozat numai balcoane (am o pasiune pentru balcoane si usi...). Toate erau superbe!



 

O alta cladire cu o arhitectura deosebita este Palau de la Música Catalana.


* Daca vrei sa calatoresti cu metroul iti recomand sa iti iei neaparat cartele T10 care costa sub 10 euro. In schimb, o singura calatorie te va costa 2 euro!

Foto by me & Raluca

11 comentarii:

  1. fotografiile sunt superbe! sper ca pe viitor sa ne povestesti si cum te-ai distrat acolo.

    xoxo
    Mady

    thegirlfromthemirror.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci Mady! Intr-o postare viitoare o sa adaug o serie de fotografii cu mine si o sa povestesc mai multe :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Oh, ce frumoasa este Barcelona! N-am ajuns niciodata in Spania... cu atat mai mult ma bucura acesta postare. Multumiiim!:* Si te rog mult si eu sa revii cu o noua postare si eventual cateva pozeee!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa am timp maine sa fac postarea despre care va spuneam :)

      Ștergere
  4. Superba Barcelona, ms de post! Stiu sigur ca o voi vizita candva, sper sa nu se schimbe nimic pana atunci ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt convinsa ca si daca se va schimba, va fi in bine :)Daca iti planuiesti din timp excursia chiar nu o sa simti ca ai cheltuit o avere. Cazarea poti sa o gasesti la un pret ok, mancarea are un pret decent... singura cheltuiala mai mare poate fi biletul de avion.

      Ștergere
    2. Oana, in privinta cazarii, ne-ai putea recomanda ceva..? sau voi ati plecat prin agentie si a fost totul asigurat? multumesc.

      Ștergere
    3. Pentru cazare am apelat la o agentie noua pentru mine http://www.mexonia.ro/. Am avut ceva emotii dar s-au dovedit a fi oameni foarte seriosi. Ei mi-au gasit hotelul Glories care este pozitionat foarte bine, la 10 minute de mers pe jos pana la Sagrada Familia, la 5 min. pana la statia de metrou Monumental si foarte aproape de Torre Agbar. Il recomand doar daca esti cazat la etaj. O sa povestesc mai multe in postarea din aceasta seara :)

      Ștergere
  5. Superb oras, sunt sigur ca "te la pasaste de chido".
    :D
    Si eu visez de multa vreme la el, insa deocamdata sunt in concediu la Roma.
    :P
    Hugs & thanks.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si Roma este foarte frumoasa! Sunt convinsa ca o sa petreci multe momente placute acolo mai ales ca esti si cu logodnica :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Superbe fotografii, sper sa ajung si eu cat de curand sa vad Barcelona.

    RăspundețiȘtergere