miercuri, 17 aprilie 2013

De la bruneta la blonda - Cum sa scapi de brunet

Cei care imi urmaresc blogul de mai bine de un an stiu ca am fost aproape bruneta la un moment dat. Spun "aproape" deoarece nu m-am vopsit niciodata cu brunet. Cea mai inchisa culoare pentru care am optat a fost "brun inchis".

Vreau sa mentionez inca de la inceput faptul ca am incercat de trei ori sa imi deschid culoarea parului si ca de fiecare data ma plictiseam in timpul acestui lung proces. Dorinta a pornit dintr-o teorie pe care o am - "Orice femeie isi doreste macar o data in viata sa fie blonda". Am fost roscata, satena, bruneta... insa niciodata nu am fost blonda. Imi doream sa incerc si aceasta culoare de par, astfel incat sa ma pot decide cu care imi sta mai bine.


A treia oara a fost si cu noroc. Am avut sansa sa aflu mai multe despre produsele profesionale de par si sa descopar adevaratul decapant. Multe saloane vand pudra decoloranta sub aceeasta denumire, insa este total gresit.

Iata cateva caracteristici care sa va ajute sa intelegeti diferentele dintre cele doua proceduri:

Pudra decoloranta

Avantajele pudrei decolorante:
- parul se deschide mult mai repede la culoare;
- pretul unui produs de acest gen este destul de mic, in ciuda celor practicate de saloane.

Dezavantajele pudrei decolorante
:
- culoarea obtinuta este una artificiala (galben "pui", portocaliu), parul este degradat, uscat, devine casant.

Decapantul

Avantajele decapantului:
- culorile obtinute sunt unele naturale, asta pentru ca produsul deschide cuticulele firelor de par si scoate culoarea din ele;
- il poti folosi de mai multe ori intr-o luna, chiar si o data pe saptamana pentru ca nu iti ataca parul.

Dezavantajele decapantului:
- procesul de deschiderea a culorii parului este mult mai incet;
- pretul este destul de mare (un serviciu de acest gen costa in jur de 200 de lei).

Cum le deosebesti chiar daca nu ti se spune adevarul in salon? Pudra decoloranta este albastra. Decapantul ar trebui sa fie alb si sa aiba consistenta unui balsam.

Decapantul folosit de mine este de la Oyster. Din pacate, se gaseste doar in saloane, desi poate fi folosit si acasa. Nu este complicat sa-l aplici. Eu mi-am deschis parul prin aceasta procedura de vreo 10 ori.


Tin minte ca in prima saptamana am mers de 3 ori la salon si de fiecare data eram decolorata de cate 2 ori. Mi se aplica un prim strat de decapant, mi se spala si usca parul si apoi mi se punea inca un decapant. Totul s-a intamplat fara sa-mi atace podoaba capilara! In plus, obtinand nuante naturale, am putut sa-l las asa o perioada fara sa ma vopsesc. De fapt, nici nu este recomandat sa te vopsesti imediat dupa ce ai folosit un decapant. Ar trebui sa astepti cel putin o saptamana, astfel incat sa lasi cuticulele firelor de par sa se inchida. In caz contrar, risti ca acestea sa absoarba prea mult pigment din vopsea si sa se inchida mai mult decat ti-ai dori.

Eu mi-am purtat parul fara vopsea in jur de o luna si jumatate (august-septembrie). In octombrie m-am vopsit prima data si incepand de atunci, o data la o luna si jumatate m-am deschis cu cate un ton. Practic, dupa ce am prins un avant considerabil cu ajutorul decapantului, am reusit sa ma deschid exclusiv prin vopsea folosind de fiecare data o nuanta mai deschisa decat cea precedenta.

In aprilie am facut un pas in plus si am incercat o nuanta mai deschisa cu doua tonuri. Diferentele sunt foarte mici in unele luni, insa nu regret faptul ca am asteptat 8 luni ca sa ajung blonda. Ai nevoie de rabdare ca sa treci prin tot acest proces, insa trebuie sa privesti partea buna a lucrurilor: in aceasta perioada faci cele mai multe schimbari de look si treci prin toate culorile, asa ca ai sansa sa iti descoperi look-ul care te avantajeaza cel mai mult. Eu sunt foarte incantata de rezultat si, desi nu-mi place sa spun "niciodata", indraznesc sa marturisesc faptul ca nu o sa mai revin la brunet.

16 comentarii:

  1. Parca blondul de prinde mult mai bine. Dar cel mai mult si mai mult imi place cum te prinde culoarea din lunile noimebrie-decembrie.

    In alta ordine de idei mi-a fost mereu teama sa-mi inchid parul tocmai pentru procesul migalos care urma cand doream sa-l deschid din nou.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu regret nimic :D Acum stiu cum imi sta cu toate nuantele de par.

      Ștergere
  2. Iti sta foarte bine :x chiar de la tine mi-a venit ideea de a incerca o nuanta mai deschisa. Inca nu am trecut la decapaj propriu-zis, astept vacanta sa-mi fac timp de o programare, dar e exact cum ai zis si tu: macar o data in viata sa fiu blonda; :).

    RăspundețiȘtergere
  3. nu ma pot hotari cu ce culoare iti sta mai bine...pentru ca imi place cum iti vin toate culorile! e adevarat ca blondul te face sa pari mai primavaratica, mai fresh, dar nici brunetul nu-ti vine rau. Oricum ai fi, tot frumoasa esti :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Toate culorile îţi vin foarte bine, iar la această impresie contribuie şi coafurile impecabile. Apreciez postarea şi o găsesc foarte utilă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Ma bucur ca o gasesti utila. Am discutat de atatea ori pe tema asta, insa niciodata pe blog. Eram convinsa ca va fi de ajutor pentru multe femei.

      Ștergere
  5. Nergul imbatraneste pe oricine, asta e clar... iti sta foarte bine satena! ca blonda inca nu esti :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. eu mi-am decolorat parul cu COLOR OFF, este rusesc si nu arde deloc parul!!!
    https://www.facebook.com/ColorOffDeLaEstelProfessional

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna.Am parul cam aceeasi culoare cu parul tau din poza din luna noiembrie.Imi poti spune,daca iti mai amintesti,cu ce nuanta ti-ai deschis culoarea din noiembrie-octombrie pana ai ajuns la blond? A fost ceva cu tenta cenusie? Vreau si eu sa-l mai deschid si nu stiu daca sa aleg un blond deschis cenusiu care sa estopeze nuanta putin aramie-roscata,sau un blond foarte deschis... Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Vopseaua aplicata dupa decapant este cu amoniac sau fara?

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna fetelor, daca doriti sa reveniti la culoarea naturala a parului dupa ce ati fost vopsite cu o culoare mai inchisa, va recomand sa cititi mai multe despre ColourB4, acest produs indeparteaza vopseaua de pe par in 60 de minute fara amoniac sau inalbitori si permite re-vopsirea imediata.

    RăspundețiȘtergere
  10. eu m-am decolorat cu COLOR OFF, am ajuns din negru la un morcoviu, coniac , si nu a ars parul deloc, sunt foarte multumita de acasta solutie, am gasito aici https://www.facebook.com/ColorOffDeLaEstelProfessional?ref=hl

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna! ma gandeam sa-mi cumpar si eu produse Oyster,am vazut o pudra alba + un Oxidant (au de 20,30 si 40). Ai idee daca este ceea ce ai folosit tu la salon? As opta ptr Oyster pentru ca am parul lung,si la Color Off ar trebui sa folosesc 6cutii ,fiind 75ron-cutia . Multumesc!:)

    RăspundețiȘtergere