duminică, 12 mai 2013

Tendinte incaltaminte 2013: Mania espadrilelor

In 2013 designerii au fost mult  mai blanzi cu picioarele noastre. Dupa obsesia tocurilor zgarie-nori, au readus in prim-plan tocurile mici (kitten heels) si un trend de care nu mai auzisem nimic de prin anii `90: espadrilele!


Aproape ca nu a existat designer care sa nu conceapa propriile modele de espadrile, insa cel care a prins cel mai bine poarta semnatura casei de moda Chanel. In scurt timp, espadrilele celebrului brand francez au devenit un must-have pentru toate fashionistele. Desi costa peste 300 de euro, stocurile din magazinele online au fost epuizate.

Depasind modelul special conceput de Chanel, celelalte urmeaza tendintele actuale. Putem alege espadrile in dungi (un alt trend de top pentru 2013), cu imprimeu aztec sau floral, cu glitter sau nuante pastelate.

Modelele semnate de casele de moda internationale au preturi piperate. Cel mai ieftin model porneste de la 115 euro si este semnat de Tory Burch. La pol opus, cele mai scumpe espadrile costa peste 500 de euro si sunt realizate de Valentino.

Magazinele de mass-market s-au aliniat foarte repede la acest trend. Cele mai ieftine espadrile sunt in miniPRIX (45 lei), iar cele mai scumpe sunt in Zara (in jur de 200 lei).

Preferatele mele sunt cele din magazinele Stradivarius. Acestea au un design mult mai modern, fiind accesorizate cu pietre sau tinte.  

Vedetele adora espadrilele! Totusi, cand vine vorba de asortare, majoritatea se limiteaza la tinutele sport sau casual. Adevaratele surse de inspiratie nu vin de aici. Moda strazii este mult mai ofertanta la acest capitol. Tinutele casual sunt mai creative decat cele ale vedetelor si poti gasi atat idei pentru outfituri feminine, cat si pentru cele office.

 Iata o tendinta care nu are cum sa nu te cucereasca! Espadrilele pot fi unisex, sunt comode, pot fi ieftine si vin in atatea combinatii de materiale, culori si stiluri, incat este imposibil sa nu reusesti sa le asortezi la tinutele preferate.

8 comentarii:

  1. Si mie imi plac mult. Sunt foarte comode si versatile, insa nu investesc foarte mult in ele. Prefer sa-mi iau 2-3 nuante.
    :D

    RăspundețiȘtergere
  2. super post, ma face sa merg la shopping :D Thanks for sharing! kisses

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur foarte mult cand vad ca sunt apreciate articolele de pe blog. Chiar ma straduiesc sa fie complete si cat mai dragute :)

      Ștergere
  3. Mie mi se par perfecte pt vara!! Mi-am achizitionat si eu in 2 culori, le pun negresit in bagajul de vacanta!;)

    Te pup si iti doresc o saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia astept sa vad fotografiile tale din vacanta. De aceasta data ce destinatie ai ales?
      Te pup si eu!

      Ștergere
  4. Foarte interesanta postarea. Si mie imi plac espadrilele pt ca sunt comode, practice ( vara, nu ploua, etc) si purtabile(o rochita, un pantalon scurt, etc).

    RăspundețiȘtergere
  5. Prefer tocurile mici. Sunt mai feminine decat aceste espadrile :)

    RăspundețiȘtergere