miercuri, 8 mai 2013

Trucuri de frumusete

Ador zilele de rasfat pe care le dedic ritualului de ingrijire personala. Ma pot bucura de o zi la salon insa imi place si mai mult sa cunosc anumite trucuri de frumusete. Doar asa voi putea sa le pun in practica ori de care ori doresc.


Remediu naturist pentru ochi obositi


Oboseala se citeste... in ochi. Atunci cand nu reusesc sa dorm suficient de mult, recurg la un remediu naturist: comprese cu castraveti. Pentru ca este bogat in apa, castravetele ajuta la hidratarea tenului, eliminand astfel cearcanele.

Obisnuiesc sa las rondelele la congelator pentru cateva minute si apoi sa le tin pe ochi pana se incalzesc.



Epilare acasa


Nu pot sa ajung oricand la salon, asa ca atunci cand vine vorba de epilarea facuta acasa, aleg aparatele electrice pentru indepartarea firelor de par. Am pielea foarte sensibilia, asa ca mi se potriveste perfect Silk-épil 5 de la Braun. Acesta este mai mult decat un simplu epilator deoarece are role de masaj care stimuleaza in mod activ pielea. Astfel, epilarea se transforma dintr-un proces dureros intr-unul delicat si placut. 


Ceea ce imi place si mai mult la Silk-épil 5 de la Braun este faptul ca are si o manusa de racire. Aceasta ma ajuta sa-mi pregatesc pielea inainte de epilare si sa o calmeaz dupa ce firele au fost indepartate. Manusa minune m-a ajutat sa inlocuiesc Baneocinul pudra pe care il foloseam dupa fiecarea epilare. 

Deoarece am pielea extrem de sensibila, imi era imposibil sa nu raman cu acel aspect de "gaina proaspat jumulita" dupa epilare. Ei bine, manusa de racire m-a ajutat sa rezolv aceasta problema. In sezonul cald, cand pielea traspira, devine un accesoriu indispensabil in procesul de inlaturare a firelor de par nedorite.

Imi place chiar si forma lunguiata a epilatorului Silk-épil 5, fiind mult mai usor de manuit decat celelalte epilatoare de pe piata. Aparatul are propria borseta in care il poti depozita, fiind totodata usor de transportat si de luat in concediu.

Epilatorul Silk-épil 5 de la Braun are un rol foarte important in ritualul meu de frumusete. El ma ajuta sa-mi mentin picioarele catifelate, ceea ce este foarte important pentru mine, deoarece obisnuiesc sa port fuste si rochii in 90% din timp.

Tratament pentru unghii exfoliate

Manichiura mi-o fac tot timpul acasa. Pentru a-mi mentine unghiile sanatoase, obisnuiesc sa le masez cu ulei de masline. Daca am mai mult timp la dispozitie, las uleiul sa actioneze timp de 10-15 minute. Acest tratament ma ajuta sa combat exfolierea unghiilor.

Bucle perfecte

Vreti sa stiti cum reusesc sa imi ondulez parul in mod natural? Dupa ce imi usuc parul, in loc sa folosesc incomodele bigudiuri, imi rasucesc suvitele de par pe degete si le fixez cu agrafe. Dorm cu aceasta coafura retro si dimineata am buclele perfecte!

 

Atunci cand vine vorba de frumusete, nu uitati:


10 comentarii:

  1. Vai cat imi plac sprancenele tale si nuanta parului :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sprancenele ma obsedeaza de cativa ani buni :P Am avut o perioada in care imi dadeau batai de cap, dar acum sunt multumita si eu de ele. In ceea ce priveste culoarea parului... aceasta nuanta ma reprezinta 100%. Ma bucur ca l-am deschis. M-a ajutat sa ma redescopar, sa ma reinventez.

      Ștergere
  2. Mi-a placut enorm cum ai descris pasii si am aflat unele lucruri noi chiar daca eu scriu despre beauty :)

    Esti o papusica in poze, Oana ^__^

    Pupic,

    Nico

    www.nicoleta.me

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesante informatiile insa fotografiile sunt foarte tari. Trucul cu uleiul de masline l-am incercat si eu la recomandarea Adinei (frommegwithlove) si chiar functioneaza :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place foarte mult trucul tau legat de buclele perfecte. Cu siguranta o sa-l incer si eu:D.
    Cat despre citatul de la final..mi-a reamintit de ce Audrey Hepburn este una dintre actritele mele preferate!

    Pupici Deea,
    The Lovely Darlings

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Deea! Din cate am vazut eu, tu ai parul drept. Daca incerci sa-ti faci bucle, iti recomand sa aplici si putin fixativ la sfarsit.

      Ștergere
  5. eu nu as putea dormi asa frumos...daca nu=l prind este zburlit tot :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Trebuie incercata treaba cu buclele! :)

    RăspundețiȘtergere