sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Roz - Culoarea favorita din 2014

Pantone, autoritatea internationala in domeniul culorilor a ales drept nuanta anului un soi de lila: Radiant Orchid. Totusi, analizand colectiile designerilor, am observat ca acestia au mizat pe o gama variata de rozuri, de la cele pudrate, pastelate, pana la cele neon, fuchsia.


Aceasta tendinta imi aduce aminte de scoala generala, cand nu doar ca imi placea rozul, dar chiar asa ma si semnam, caci initialele numelui meu formeaza denumirea acestei culori (Raluca Oana Zidaru).
Imi va fi super usor sa adopt tendinta (old habits die hard!), mai ales ca am identificat in colectii si cateva reguli de asortare:

Roz & nonculori

Majoritatea caselor de moda au propus aceaste combinatiie de culori. Fie ca vorbim de rozurile pale sau de cele neon, acestea se vor potrivi de minune cu nonculorile alb si negru. Se poarta atat piesele vestimentare care contin acest amestec de culori, dar si tinutele all pink cu accesorii negre.



All pink

In topul preferintelor designerilor au fost si tinutele all pink. Si in acest caz, gama rozurilor este foarte variata.


Roz & culori neon

Desi rozul poate fi asortat cu foarte multe nuante aprinse, a existat totusi o combinatie de culori care s-a remarcat in mod special in colectii: roz & portocaliu.


Roz & pasteluri

Si in acest caz s-au facut remarcate anumite combinatii de culori: bleu sau verde menta (nuante destul de apropiate). In timp ce unii designerii au preferat ca aceasta asociere de culori sa fie mai evidenta (vezi Giorgio Armani), altii au sugerat-o mult mai subtil, si au ales look-uri all pink pe care le-au asortat la accesorii vernil (vezi Burberry Prorsum).


Magazinele de mass-market au propus deja o multime de piese roz, asa ca ne va fi foarte usor sa incepem sa purtam aceasta culoare atat de bombonicioasa chiar din sezonul rece!

Un comentariu: