sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Seriale bune sau, altfel spus, la ce ne uitam cand vremea ne tine in casa

Va place sa va uitati la seriale? Eu ador sa fac asta! Iar vremea de afara aproape ca ma obliga sa nu ma ridic din pat, ceea ce inseamna ca va fi o zi pe placul meu, dedicata in proportie de 90% serialelor mele preferate! Imi place sa fac asta din cand in cand. Tin minte cat de tare m-a prins Lost acum cativa ani buni. Recordul a fost de 9 episoade intr-o singura zi. Daaar mi se pare ca a trecut perioada Lost, Prison Break, Desperate Housewives sau Gossip Girl (pe care le-am vazut acum mult timp)… De Dr.House sau Anatomia lui Grey nici nu vreau sa vorbesc, pe mine nu m-au prins niciodata. Sunt genul de filme la care sa te uiti la tv., nu intra in categoria “sunt obsedata de povestea asta si nu am rabdare sa vad un singur episod pe saptamana”.

Asa ca m-am gandit sa va spun ce urmaresc eu in aceasta perioada, sa fac o lista a serialelor fara de care nu pot sa adorm in nicio noapte daca nu vad macar un episod.

Cea mai noua obsesie se numeste “The Originals”, o extensie a unui alt serial care imi place: “The Vampire Diaries”. Practic, din acesta din urma s-a realizat un alt serial doar cu o parte din personaje, care au devenit mult mai complexe. Vampirii au devenit extrem de populari in ultimii ani, dar cand ai un serial in care acestia convietuiesc nu doar cu varcolaci si vrajitoare, ci si cu hibrizi (vampirovarcolaci), actiunea nu are cum sa fie plictisitoare. Totusi, “The Originals” este mult mai captivant, are personaje mai complexe si mai frumoase, dar si povesti de dragoste mai interesante. Daca sunteti fani ai personajelor mitologice, atunci acest serial este “as good as it gets!”.

Ce trebuie sa stii despre "The Vampire Diaries"? A castigat 25 de premii. Cele mai recente:
*People's Choice Award 2014 - Favorite On-Screen Chemistry
Ian Somerhalder & Nina Dobrev (Damon & Elena)
*Teen Choice Award 2013:  Cel mai bun actor & Cea mai buna actrita dintr-un serial Fantasy/Sci-Fi
Ian Somerhalder & Nina Dobrev
*Teen Choice Award 2013: Cel mai bun serial Fantasy/Sci-Fi

  
Da Vinci’s Deamons

Singura problema a acestui serial este legata de faptul ca are prea putine episoade filmate. Au fost realizate doar 8, iar al doilea sezon va fi difuzat din 22 martie 2014. Recunosc, povestea nu m-a prins din prima, dar si cand m-a prins... nici nu am mai simtit cum am ajuns la episodul 8. Evident ca mi-as fi dorit sa vad mai mult. Teoretic, actiunea urmareste viata lui Da Vinci. Practic, sunt luate farame de adevar si restul este pura fabulatie, dar nu ai cum sa nu fii atras de toate acele intrigi specifice anilor 1477 (cand Leonardo avea doar 25 de ani). Ba chiar apare intr-un episod si Vlad Tepes. Este extrem de amuzant sa vezi pentru a 12345 oara o reinterpretare a sa.


Hannibal

Cred ca am inceput sa urmaresc “Hannibal” mai mult dintr-o “nostalgie” dupa “Dexter”, serial care mi-a placut foarte mult. Povestile nu se aseamana (desi am sperat initial), dar are si “Hannibal” farmecul lui. Povestea personajului principal, Will Graham,  un psiholog care poate sa reconstruiasca in minte firul celor mai macabre crime, este fascinanta. Pe 28 februarie reincepe noul sezon si abia astept sa vad ce se intampla cu adevaratul criminal, care a ramas in libertate la finalul primului sezon, dar si cu Will care si-a cam pierdut mintile in incercarea de a-l descoperi.


Beauty and the Beast

La acest serial ma uit pentru ca imi plac prea mult actorii. El (Jay Ryan) ar putea fi idealul meu de frumusete masculina, iar ea (Kristin Kreuk) este genul de femeie sweet, pe care nu ai cum sa nu o indragesti. Ei bine, basmul pe care il stim toti, a fost perfect transformat si adaptat, pentru a atrage atentia adultilor, fara sa sacrifice povestea de dragoste ravnita de romanticii ca mine. Daca va plac povestile romantice si complicate, dar si actiunea desfasurata in jurul unui cuplu, atunci vi-l recomand.

Ce trebuie sa stii despre "Beauty & The Beast"? A castigat recent 2 premii:
* People's Choice Award 2014 - Favorite Sci-Fi/Fantasy TV Show
* People's Choice Award 2013 - Favorite New TV Drama


The Walking Dead


Vampirii au fost populari si inca mai sunt, dar zombi vin puternic din urma. Iar serialul “The Walking Dead” a ajutat mult la aceasta revenire a creaturilor fioroase. Nu am crezut niciodata ca o poveste cu zombi poate fi dezvoltata de parcurusul a 5 sezoane si inca sa ma mai captiveze, dar asa s-a intamplat. Am tot vazut filme legate de sfarsitul omenirii, iar acest lucru se intampla in 99% din cazuri in urma unor dezastre naturale. Ei bine, in The Walking Dead se intampla din cauza zombilor, iar acestia sunt atat de bine “conceputi”... nici nu vreau sa-mi imaginez cate ore petrec la machiaj, pentru a "prinde viata". Noul sezon va fi difuzat incepand cu 9 februarie si abia astept sa vad ce se mai intampla cu personajele. Daca intrati in categoria persoanelor “sunt prea slab de inger ca sa ma uit la un film horror”, atunci va recomand acest serial, care are scene de groaza cu moderatie, astfel incat suspansul sa fie mereu la cote maxime, fie ca este dat de actiune sau de infricosatoarele personaje.

Ce trebuie sa stii despre "The Walking Dead"? A castigat 15 premii. Doi ani la rand, in 2011 si 2012, au fost rasplatiti pentru munca titanica depusa de echipa de make-up artisti:

* Primetime Emmy  2012 - 2011 - Outstanding Prosthetic Makeup for a Series, Miniseries, Movie or a Special
* AFI Award  2013 si 2011 -  TV Program of the Year


Aceasta este dieta mea cu filme, iar in meniul de astazi am asa:

-    cel mai nou episod din Vampire Diaries (ep. 11 din sezonul 5)
-    2 episoade noi din Beauty and the Beast
-    2 episoade noi din The Blacklist – acesta este un alt serial pe care il urmaresc, dar inca nu pot spune ca are o poveste fascinanta
-    poate si cateva episoade din “Dracula” – aseara am vazut primul episod, asa ca nu am inca o parere formata despre el. Totusi, are potential, mai ales ca personajul principal este jucat de Jonathan Rhys Meyers, cel care a interpretat minunat rolul lui Henry al VIII-lea din “The Tudors” (un alt serial pe care il recomand cu mare drag).

Ps: pe 6 aprilie reincepe "Game of thrones". Sa va mai spun ca il urmaresc si pe acesta?! :))) Intra in categoria: "The Tudors", "The Borgias", "Da Vinci's Deamons" care au la baza intamplari si personaje istorice reale. Daca iti place unul, ajung sa-ti placa toate.
Voi ce seriale urmariti? 

Kisses!
Oz

8 comentarii:

  1. grea intrebare!
    90210, supernatural, the mentalist, criminal minds, the walking dead, 2 men and a half, 2 broke girls, how i met your mother...mai continui?:))
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Urmăresc constant The Originals, Hannibal, Da Vinci's Demons, dar și alte seriale. Îmi plac foarte mult și aștept cu nerăbdare noile episoade :)

    RăspundețiȘtergere
  3. The Walking Dead si inca doua care merita sa fie trecute pe lista, din punctul meu de vedere: Ravenswood si Witches of East End :D Enjoy your weekend ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu le stiam pe cele mentionate de tine :D O sa le verific. Kisses!

      Ștergere
  4. iti recomand orange is the new black. are doar un sezon dar pe mine m-a prins

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. Emanuel, toate mesajele tale imi intra in spam :( nu stiu de ce. Daca ai cunostinte care lucreaza in IT, poate le rogi sa verifice...

      Ștergere