luni, 15 septembrie 2014

Tendintele sezonului rece 2014

 

Ziua de duminica mi-am petrecut-o la Ploiesti Shopping City. Va spuneam intr-o postare trecuta ca am fost invitata sa vorbesc despre tendinte. M-am bucurat sa vad ca proiectul inceput in martie a avut o continuitate si ca m-am numarat printre putinii bloggeri selectati sa ia din nou parte la acest eveniment.
 
Ce am purtat?
Camasa New Look
Fusta si plic Asos


In martie am vorbit despre tendintele sezonului cald, iar de aceasta data mi-a revenit misiunea de a prezenta produsele must-have din sezonul toamna-iarna 2014. Pentru ca informatia sa fie mai utila, am selectat o serie de produse din cele mai noi colectii din magazinele prezente in Ploiesti Shopping City, care respectau aceste tendinte si pe care le-am dat drept exemplu.

Acelasi lucru am facut si pentru aceasta postare, asa ca veti gasi o serie de colaje cu piesele unor branduri precum Zara, H&M, Bershka, Stradivarius si Pull&Bear, care sunt convinsa ca se numara si printre preferatele voastre.

Favourite Denim 
Am pierdut randul sezonelor in care skinny jeans au tronat in topul preferintelor in materie de blugi. Dupa ce au fost detronati de blugii boyfriend, a venit randul unui alt model sa isi faca aparitia in garderoba femeilor. 

Cum recunoastem cei mai populari blugi din 2014? Talia inalta, materialul gros, rigid (spre deosebire de cel supraelastic al blugilor skinny) si croiul lejer sunt carateristicile care ne ajuta sa-i identificam. In plus, cele care erau fashioniste veritabile inca din anii `90 vor avea un avantaj, caci s-au purtat si in acea perioada.

Back to the `90s
Tot din anii `90 isi mai face simtita prezenta o tendinta. Este vorba despre camasa in carouri, dar tendinta nu este legata in mod special de piesa vestimentara in sine, ci de modalitatea de a o purta, ca in anii `90. Mai exact, in 2014 camasile in carouri se poarta prinste in jurul taliei. Cine isi mai aduce aminte de vestimentatia fetelor din formatia TLC? Ele reprezinta o sursa de inspiratie actuala.

Robe Coats
Unele din cele mai populare piese cu care ne vom proteja de frig in sezonul rece, sunt halatele de… strada. De ce le numesc halate? Pentru ca de acolo vine sursa de inspiratie pentru aceste piese vestimentare lipsite de nasturi si prinse in talie doar cu un cordon. Cu toate acestea, rezultatul este unul cat se poate de stylish!

Statement Fur
Haina din blana nu mai este destinata doar tinutelor luxuriante de seara. In 2014 ea se poarta in tinute cat mai variate, chiar si in cele cu influente sport, iar in ceea ce priveste culorile, nu mai exista nicio granita.

Army Style
Mai multi designeri au promovat aceasta tendinta si, implicit, culoarea kaki, dar casa de moda Balmain a fost cea care i-a dedicat o colectie intreaga. Ba mai mult, Olivier Rousteing (designerul celebrului brand) a propus tinute army all kaki, feminine si cu o doza generoasa de senzualitate.

Must-have bags
In materie de genti, in sezonul rece am remarcat cateva modele care nu ar trebui sa ne lipseasca. Geanta must-have este cea din blana. Aproape ca nu a existat designer care sa nu fi propus cel putin un model. In top se mai inscriu: geanta din piele de reptila, geanta alba si cea cu franjuri, care isi pastreaza pozitia din sezonul trecut.


Shoe Mania
Cu cele care adora sa colectioneze pantofi, designerii sunt generosi. Cele mai populare modele sunt botinele scurte, pana la glezne, cu decupaje, decorate cu lanturi sau catarame. Tocul gros castiga mai mult teren in tendinte, asa ca putem sa ne bucuram in acest sezon  de mai mult confort.

La fel de comozi vor fi si pantofii cu influente masculine si cei sport, aceste modele ramanand si ele in tendinte.

La capitolul incaltaminte eleganta, pantofii stiletto si cizmele peste genunchi isi pastreaza aceeasi popularitate ca in sezoanele trecute.

Winter Flowers

Chiar daca vine sezonul rece, in casetele cu bijuterii va fi primavara. Designerii au promovat opulenta prin accesorii decorate cu flori, asa ca nu ne ramane decat sa ne conformam cu zambetul pe buze.

As vrea sa aflu care sunt tendintele voastre preferate. Eu abia astept sa imi achizitonez o haina fara nasturi, o camasa kaki, o poseta cu franjuri si o noua pereche de cizme peste genunchi!

Kisses!
OZ

2 comentarii: