duminică, 11 septembrie 2011

Cum a fost la targul de moda Pret a Porter de la Paris


A doua zi petrecuta la Paris a fost dedicata, in proportie de 80%, targului de moda Pret a Porter.



Am facut cateva fotografii de street style pentru Comunitatea Fashionistelor si apoi am stat de vorba cu designerii romani - vreo 6 ore :) Printre ei s-au numarat: Irirs Serban, Mirela Diaconu, Anca si Silvia Negulescu, Adelina Ivan, Carmen Secareanu, Claudia Castrase, Kinga Varga, Laura Lazar, Raluca Mihalceanu dar si Mirela Bucoviceanu de la Molecule F prezenta la targ cu o selectie de sase designeri romani: Ana Alexa, Alina Botea, Sandra Galan, M12, Isabela Petrut - bijuterie contemporana si Kristina Dragomir - palarie.

In articolul "Designerii romani la tagul de moda de la Paris: intre extaz si agonie", publicat pe Diva Hair.ro, veti gasi toate declaratiile lor. Colectia cu care s-a prezentat Irirs Serban la targ a prins foarte bine in capitala modei. Cu ea am realizat un interviu pe care il puteti citi in articolul "Irirs Serban - cel mai apreciat designer roman la targul de moda Pret a Porter Paris".

In ceea ce ma priveste am fost impresionata de:

- creatiile din piele semnate de Anca si Silvia Negulescu. Manechinul de langa stand mi-a atras atentia din prima, pana sa stiu ca era al unor designeri romani. Corsetul din piele era superb!


- creatiile Ralucai Mihalceanu mi-au placut foarte mult, in special cele accesorizate cu snur. Sper sa auzim din ce in ce mai multe lucruri despre ea.


- rochiile semnate Iris Serban - atat de feminine si seducatoare. Mi-a placut si tinuta ei!



- palariile Kristinei Dragomir. La targ m-am indragostit de o cordeluta cu o floare supradimensionata, insa dupa ce am intrat pe site-ul ei mi-am dat seama ca sunt indragostita iremediabil de toate creatiile ei! Se pare ca pasiunea mea pentru accesorii se mareste si se extinde si in zone palariilor. Creatiile ei nu m-au impresionat doar pe mine ci, asa cum a spus si Mirela Bucovicean, "au reprezentat un carlig de invitatie a vizitatorilor in stand". Si chiar asa a fost pentru ca am asistat la un asemenea moment live. Ne-am pus toate cate o palarie semnata Kristina Dragomir si cat am stat sa facem o serie de poze s-au si oprit doua doamne sa ne admire.

UPDATE: am descoperit ca si Mirela Bucovicean (Molecule F) a scris despre intalnirea noastra de la targul Pret a Porter Paris.


- Mirela Diaconu - cred ca este cel mai frumos designer roman. Mi-au placut creatiile ei diafane cu pliseuri si volane. Fusta roz din spatele ei, desi pare atat de finuta si delicata contine, de fapt, 5 m de material!


Spuneam ca am facut si cateva fotografii de street style. Ei bine... nu ne-am rezumat doar la femei (desi aplicatia Comunitatea Fashionistelor este dedicata, in exclusivitate, femeilor) caci la intrare statea acest domn:

Ceva mai tarziu am mai surprins, pe strada, doi artisti interesanti:


Cea mai frumoasa femeie pe care am fotografiat-o si care mi-a atras atentia datorita coafurii retro (stil care ma pasioneaza in mod special):

Frumoasa blonda, Mirkka Metsola, este un designer din Finlanda.
Iata si site-ul ei http://www.mirkkametsolashop.com
Cand am plecat de la targ eram deja extrem de obosite, insa am incercat sa uitam de acest as si am pornit spre alte obiective turistice. Am mai ajuns la Catedrala Notre Dame si la Muzeu Louvre unde am facut cea mai scurta oprire posibila :)



Intre cele doua obiective turistice am dat peste doi aristi care sustineau un concert pe un pod, desupra Senei. Oamenii stateau pe bordura si ii ascultau :)

In mod surprinzator am iesit bine in aceste fotografii desi... doar Isabel (pr-ul Diva Hair) stie cat de obosita eram si ce durere de picioare aveam :)



Iata si alte fotografii pe care le-am facut in acea zi:



4 comentarii:

  1. super articole! ma bucur ca ati luat aceasta initiativa si ati fost alaturi de designerii romani la targ. Ma bucur pt Iris Serban, este un designer foarte talentat, mi-ar placea sa am fiecare piesa pe care o creeaza. Mi-a placut mult ce am vazut in poza cu Mirela Diaconu, poate ne arati mai multe din colectia ei, sa o admiram si noi :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Suuuuuper fotografii! Imi imaginez ca evenimentul a fost foarte frumos, creattile Mirelei sunt intr-adevar superbe, am avut si eu placerea sa o cunosc. Iar cele din piele...mamma mia! Iar Parisul... genial! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragelor ma bucur foarte mult ca va plac fotografiile. Chiar am alergat ca doua nebune (eu si Isabel), prin tot Parisul, in aceste 2 zile si jumatate in incercarea de a vedea/ poza cat mai multe.

    La targ a fost foarte frumos dar urmeaza sa prezint, pe Diva Hair, si o alta parte a Pret a Porter-ului "necomunicata" pana acum. In ceea ce priveste creatiile Mirelei mai gasiti fotografii in galeria de pe Diva Hair http://www.divahair.ro/moda/designeri_romani/designerii_romani_la_targul_de_moda_de_la_paris:_intre_extaz_si_agonie/galerie

    Oliviana deja ne implicam destul de mult in promovarea designerilor romani asa ca abia astept sa-ti lansezi prima colectie :)

    RăspundețiȘtergere