vineri, 13 ianuarie 2012

Cum sa iti faci o coafura retro

Asa cum am primis revin cu un tutorial de hair style in care voi explica, pas cu pas, cum am realizat coafura retro din mai multe fotografii anterioare: Combinatia perfecta de culori, Haine cu fulgi de nea si Tinuta DIVINA de Revelion!.

Acest breton spirala oricat de complicat ar parea este, de fapt, extrem de usor de realizat. In 5 minute ar trebui sa fie gata! Vestea buna: ai nevoie doar de o agrafa pentru a-l realiza!

Aceasta coafura se realizeaza pe un par usor ondulat (spre varfuri). Iata cum arata parul meu la inceput:


Se traseaza, cu ajutorul unui pieptan, o carare intr-o parte:


Se mai traseaza alte doua carari astfel incat sa se obtina un "U" invers. Suvita, sau bretonul, se piaptana spre fata.

Cu acelasi pieptan se tapeaza, suvita cu suvita, bretonul selectat in pasul anterior. Ultima suvita din breton, cea de la suprafata, trebuie sa fie neteta asa ca nu se tapeaza.

Suvita de breton, selectata si tapata, trebuie sa fie ondulata la varf. Astfel devine mai usor de rasucit.


Suvita se rasuceste de la varf spre radacina pana se obtine o spirala.



Cu o mana se tine spirala din par iar cu cealalta se ia o agrafa.

 Agrafa va intra in mijlocul spiralei astfel incat sa o fixeze.

Optional, la final, se poate folosi fixativ cu o fixare naturala. Despre fixativul meu preferat, pe care l-am folosit si la aceasta coafura, am vorbit in postarea Kitul meu de produse pentru ingrijirea parului.

 Rezultatul final:
Este simplu, nu-i asa?!

3 comentarii:

  1. Super coafura!! Oare merge si pe un par mai scurt? Azi merg la un botez, la 13 am programare la coafor... o voi ruga sa-mi faca ceva in genul asta! Rezultatul tau final e remarcabil.. si asta pentru ca esti tu frumoasa si ai un par foarte bogat! Sa vedem cum se descurca cu saracia mea;)) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar trebui sa mearga si pe un par mai scurt doar ca nu va fi rasucit de foarte multe ori. Astept sa-mi spui cum a fost la coafor. Eu nu prea le suport.... din acest motiv tot incerc sa imi fac eu singura :D Pup!

    RăspundețiȘtergere