duminică, 7 aprilie 2013

DIY: Manichiura tip dantela (lace nails)

Manichiura tip dantela este in tendinte. Se poarta atat stickerele care imita acest model, cat si cele realizate cu dantela adevarata. Pe mine m-a atars mai mult ultima varianta, asa ca am zis sa incerc. Mi-a iesit din prima! Pot spune ca este cel mai simplu model de manichiura pe care poti sa-l faci, pentru ca nu trebuie sa te mai stresezi gandindu-te ca iti vei strica oja abia intinsa pe unghii. 

Pentru a realiza un model de manichiura tip dantela ai nevoie de:
- un lac de unghii (imi place lacul de la Kallos - imi pastreaza unghiile sanatoase, chiar daca le am tot timpul date cu oja);
- o oja colorata (eu am optat pentru o oja din noua colectie Orly - Mash up);
- o bucata de dantela (Poti alege orice culoare iti doresti. Eu am vrut sa obtin o manichiura finuta, romantica, asa ca am ales o dantela nude);
- o scobitoare;
- optional: un ulei pentru cuticule.

Singura parte complicata a acestei maichiuri este reprezentata de taierea dantelei in rotocoale de diverse marimi. Eu am luat intai marimile unghiilor de la mana stanga si apoi le-am facut dubluri. Nu trebuie sa fie identice cu unghiile. Vor arata bine oricum.

 

Am aplicat un strat de lac pe toate unghiile. 


Apoi am dat un strat de oja si am lasat putin sa se usuce. Imediat dupa ce am aplicat si cel de-al doilea strat de oja am pus si dantela. Oja trebuie sa fie proaspat aplicata astfel incat sa se lipeasca dantela de ea.


Dantela am pus-o cu degetele si apo am finisat pe margini cu o scobitoare. Asa m-am asigurat ca s-a lipit cat mai bine.



La final se poate aplica un strat de lac insa doar dupa ce unghiile s-au uscat complet. Daca este aplicat prea devreme, oja se va intinde si va acoperi dantela.

IATA MANICHIURA CU DANTELA IN VARIANTA OZ:






Fiind prima data cand imi fac aceasta manichiura, nu pot sa spun cat o sa tina. Ramane sa testez si sa revin cu un feed-back.

Update: Manichiura este destul de rezistenta; o puteti purta 4-5 zile. In cazul in care se dezlipeste dantela trebuie doar sa adaugati putin lac in zonele respective. Totusi, este o manichiura destul de dificil de purtat deoarece dantela devine abraziva in contact cu lacul de unghii. De aceea, o recomand doar la ocazii speciale si doar pentru un numar redus de zile - in jur de 2-3.

6 comentarii:

  1. Dar ce fain arata!Imi place la nebunie si e o varianta chiar ok si la indemana pentru acest gen de model :D
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de tare!
    Pe asta chiar n-o stiam...
    :D
    Bravo bravissimo!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte, foarte, foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie imi par putin cam incarcate unghiile cu dantela, nu stiu, poate din cauza rozului intens.Cu toate astea as incerca, ceva baza alba si o dantela inchisa de contrast.Ramane de vazut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur tare mult ca v-a placut acest tutorial. O sa mai fac :)

    RăspundețiȘtergere