miercuri, 3 aprilie 2013

Topul produselor de make-up preferate

Imi propusesem de ceva timp sa scriu un articol despre produsele mele preferate de make-up si astazi am reusit in sfarsit sa-mi fac timp. Mentionez faptul ca am tenul mixt - extrem de uscat pe obraji si cu zona T grasa. Daca nu aveti aceleasi probleme nu va recomand sa incercati fondurile de ten de mai jos, insa restul produselor pot fi folosite indiferent de tipul de ten, asa ca vi le recomand cu cea mai mare incredere. 


                                                             Rimel

Rimelul meu preferat este 2000 de Calorie de la Max Factor (pret aprox 30 lei), insa pastrez tot timpul si un tub mai vechi pentru ca doar dupa ceva timp de la utilizare incepe sa se intinda perfect, sa alungeasca genele.
Un alt produs pe care il recomand este Burjoois Beuaty'full volume (pret aprox 50 lei).

                                                            Fond de ten

Mult timp mi-a placut Dior Skin Sculpt. Lucrurile s-au schimbat dupa ce am descoperit CK Infinite Matte. Diferenta de pret este considerabila: primul costa peste 200 de lei, in timp ce al doilea poate fi cumparat cu doar 80 de lei, insa pe Strawberrynet il poti gasi destul de des la oferta.  In prezent folosesc Dior Skin Nude (pret aprox. 230 lei), insa intr-un top 3 acesta s-ar clasa pe ultimul loc. Este un produs bun, are acoperire mare fara sa dea un efect de masca, insa nu-l recomand persoanelor cu tenul mixt pentru ca are tendinta sa accentueze problemele - usuca si mai rau portiunile deshidratate si provoaca exces de sebum in zona T. Nu am stiut asta cand l-am cumparat, asa ca acum il folosesc si incerc sa compensez cu mult unt de shea pentru zonele uscate si cu o crema matifianta pentru zona T. Imi reuseste :)


                              Kit pentru sprancene
Pentru sprancene recomand un fard obisnuit care sa fie cat mai apropiat de culoare lor naturala, insa produsul cu care poti obtine sprancenele perfecete (si pe care il ador) este de la Make-up For Ever. Este tip gel si se aplica doar cu ajutorul unei pensule tesite. Pretul este de aproximativ 100 lei.

                                Blush

Atunci cand vine vorba de un blush mat, rezistent si intens, il prefer pe cel de la Vincent Longo Duo Blush. In mod normal costa in jur de 80 de lei insa in aceasta perioada se vinde la un pret redus la Strawberrynet - doar 26 de lei!!! (de acolo imi cumpar multe produse cosmetice). Cu ocazia acestui articol am descoperit oferta (ieei!) si sunt foarte fericita pentru ca il scapasem pe jos cu ceva timp in urma si se sparsese.

Imi plac mult si blushurile sidefate. In acest caz preferatul meu este POP Beauty Beam Bare Beam. Pur si simplu il ador! Eu il folosesc si ca fard de ochi, iar partea cea mai deschisa tine loc si de iluminator. O aplic foarte des pe arcada. Pretul este de aproximativ 18$.

Un alt blush sidefat pe care il recomand: Clinique Fresh Bloom. Costa in jur de 130 lei


                                                                  Tus

Tusul cu care ma inteleg bine in acest moment este de la Flormar. Tin sa precizez faptul ca nu folosesc tus cu pensula subtire. Acesta este minunat si are un pret foarte bun. Costa doar 19 lei.

In ceea ce priveste tusurile colorate (incercati-le in acest sezon pentru ca se poarta foarte mult!)  recomand Barry M! Pana acum mi-am achizitionat trei: pe maro, auriu si albastru electric. De ultimul sunt indragostita iremediabil. Am vorbit despre el si in postarea: http://ozfashionista.blogspot.ro/2013/03/blue-eyeliner-biggest-makeup-trend-in.html.

La pol opus vrea sa mentionez tusul Lord & Berry Ink Glam. L-am achizitionat dupa ce am citit multe review-uri pozitive despre el, insa am fost profund dezamagita de calitatea lui. Are intr-adevar cea mai buna pensula, insa tusul propriu-zis nu poate fi folosit. Se usuca extrem de repede si se crapa. Nu poti sa-l aplici intr-un singur strat pentru ca nu este suficient de intens iar cand trasezi o a doua linie se crapa.
Costa aproximativ 13 euro.

                                                               Pudra
Pudra pe care o folosec in prezent si de care sunt multumita este una pulbere de la Estee Lauder: Nutritious Vita Mineral. Inainte de aceasta am folosit o pudra de la acelasi brand - Double Wear. Ambele sunt foarte bune, insa le prefer pe cele de tip pulbere. Pot fi aplicate mai bine si tin mult.
                                                                   Ruj
La rujuri lucrurile sunt destul de simple. Cel mai rezistent este cel de la MAC. Este alegerea perfecta pentru un ruj rosu (eu am Russian Red), care trebuie sa stea mult pe buze, sa nu se intinda si sa arate perfect. Totusi, acest ruj este destul de uscat (asta il ajuta sa fie rezistent) ceea ce il face destul de greu de aplicat. De aceea, eu il combin tot timpul cu un alt ruj care este mai moale. De regula, a doua optiune este Rimmel Lasting Finish.

La pol opus, cea mai mare dezamagire am suferit-o la achizitionarea glossului YSL Touche Brillance. Cantitatea de gloss este extrem de mica si usuca ingrozitor de tare buzele. Totusi, culorile sunt foarte placute. Asta daca iti plac glossurile sidefate.
                                                                Farduri

Nu sunt foarte pretentioasa in ceea ce priveste fardurile. Merg pe principiul ca daca ai o baza buna de machiaj o sa reziste si fardul. Lucrurile se schimba atunci cand vine vorba despre cele intens colorate. In acest caz le prefer pe cele de la Parisax, chiar daca o singura pastila de fard costa 18 lei. Stiu de la make-up artistul Suzana Visan cat este de important sa alegi un fard pigmentat puternic atunci cand vine vorba de cele in culori neon. Preferatele mele sunt: portocaliu, fuchsia si galben. Intentionez sa imi mai achizitonez inca trei ca sa ma declar pe deplin multumita: mov, albastru electric si negru.

Acestea sunt produsele mele preferate de make-up. Va recomand sa cititi si articolul: Kitul meu de produse pentru ingrijirea parului.

Un comentariu:

  1. Eyeliner-ul de la Barry M era deja pe wishlist de la o postare anterioara :), am adaugat fondul de ten de la Calvin Klein si blush-ul de la POP. :) Si eu am tot tenul mixt, ca fond de ten m-am impacat destul de bine cu Lancôme - Teint Idole Ultra (dar varianta mai noua) si preferatul meu Mat Velvet - Mufe, pe fiecare le-am recumparat, dar mereu sunt in cautare de ceva mai bun. In ceea ce priveste blush-urile mi-au placut mult de tot Nars si MUFE, am avut si unul de la MAC in ultima vreme dar nu prea m-a impresionat, in schimb de la MAC am o pudra care este favorita: Mineralize Skinfinish Natural. In materie de cosmeticale as discuta zile intregi, desi nu am pic de talent la machiaj! :)) Cred ca mereu mi-am dorit un ten perfect, dar mi-a lipsit rabdarea si talentul!

    RăspundețiȘtergere