luni, 3 iunie 2013

In 2013 se poarta dungile

Dungile reprezinta cea mai populara tendinta din 2013. Desi in alti ani s-au purtat numeroase combinatii de culori, in acest sezon designerii s-au axat pe mixul de alb si negru. Aproape ca nu a existat designer care sa nu conceapa cel putin o piesa in dungi, ceea ce spune multe despre amploarea acestei tendinte.


Vedetele s-au conformat deja si au inceput sa poarte haine in dungi. Miley Cyrus este o fana a acestui trend, iar Miranda Kerr a lansat chiar si o colectie cu haine in dungi alb&negru pentru brandul Mango.


Atunci cand vrei sa porti haine in dungi trebuie sa tii cont de cateva reguli:

- Dungile verticale alungesc silueta, iar cele orizontale dau volum. Poarta un top cu dungi orizontale daca ai un bust mic si o fusta cu dungi verticale daca esti mignona.
- Poarta piese vestimentare cu dungi subtiri daca esti plinuta si haine cu dungi groase daca esti silfida. Alege sa combini cele doua tipuri de dungi pentru a-ti armoniza silueta. Spre exemplu, daca ai un corp sub forma de para (cu sani mici si cu solduri late), poarta dungi groase in partea de sus si dungi subtiri in partea de jos. Daca ai un bust generos, poarta-le invers.
- Daca esti mignona, alege o rochie maxi in dungi verticale sau o salopeta (asa cum a purtat Miley Cyrus). Vei parea mult mai inalta.

In ceea ce priveste asortarea pieselor vestimentare cu dungi, poti miza pe simplitate, asa cum fac si vedetele de cele mai multe ori. Poarta un look all black & white sau adauga o pata de culoare, de preferat neon. Sparge monotonia cu o pereche de pantofi galben neon sau cu un colier statement cu fuchsia si galben.

Eu deja am inclus in garderoba doua piese vestimentare cu dungi: o rochie maxi si o camasa Ama Fashion.  Camasa, care are un croi foarte interesant, fiind cu umerii decupati, am asortat-o la o tinuta office.

In partea de jos am purtat o fusta conica Ama Fashion, specifica mediului business, iar accesoriile au fost negre si aurii, pentru a pastra echilibrul dintre sobrietate si eleganta. Petele de culoare au fost date de buzele rosii, dar si de pantofii verzi.











Fotografii realizate de: Desidart 

2 comentarii: