duminică, 31 august 2014

City break in Praga - Day 1


Oricine vrea sa mearga intr-un city break accesibil, ar trebui sa incerce Praga. Initial mi s-a parut complicat faptul ca a trebuit sa schimb banii in coroane cehesti (in tara se schimba doar cu o programare in prealabil la banca), dar s-a dovedit a fi mult mai bine. Preturile mi s-au parut mult mai ok decat in tarile in care moneda folosita este euro.

Daca planuiti curand o excursie in capital Cehiei, iata ce trebuie sa stiti:
1 coroana ceha = 0,158 lei
Biletul pentru autobuzul care te duce de la aeroport in centru este 32 de coroane, sau 40 de coroane daca il luati direct de la sofer.

Biletele pentru metrou sunt in functie de durata calatoriei (30,60,90 de minute). Este destul de dificil sa aproximezi distantele cand abia ai pus piciorul in tara, dar un bilet de o jumatate de ora ar trebui sa fie ok.  Acesta costa 24 de coroane. Cel de 60 de minute costa 32 de coroane.


 Principalele statii de metrou, unde sunt si cele mai importante obiective turistice, au un design adorabil!




Am fost surprinsa de faptul ca la metrou nu erau bariere, asa cum este cam peste tot. In Praga exista doar cateva aparate in care introduci biletul pentru a-ti imprim ora. Practic, poate oricine sa treaca si sa intre la metrou, dar o face pe riscul sau. Controlorii apar cand te astepti mai putin si sunt insotiti de politisti (cu pistoale si catuse in dotare).  M-am plimbat destul de des cu metroul si am fost controlata doar de doua ori, dar nu m-as risca. Am fost luata prin surprindere chiar si la iesirea din metrou, cand mai aveam putin si ieseam la suprafata, ceea ce nu mi s-a mai parut ok.

Cu ce sa te incalti cand mergi in Praga

Acesta este un aspect pe care oricine ar trebui sa-l stie. Auzisem ca in Praga este piatra cubica, dar nu mi-am imaginat ca este PESTE TOT! Initial am incercat sa imi duc planul fashionistic pana la capat si sa port cizme cu toc gros, cu care as fi rezistat in Bucuresti o zi intreaga. In a doua zi, pe la jumatate, am cedat! Am iubit tenisii si i-am purtat in tot restul excursiei, acestia fiind singurii in care m-am simtit ok, in conditiile in care mergeam cam non-stop :D.





Ce am vizitat in prima zi in Praga

Obiectivele turistice din prima zi au fost si preferatele mele: Ceasul si Turnul Astrologic, centrul vechi, podul Charles si statuia Saint John of Nepomuk. Am vazut multe panorame in Praga, dar cea surprinsa din turn a fost cea mai spectaculoasa. Centrul vechi este superb! Iar o plimbare pe Podul Charles, la apus, nu are cum sa nu te cucereasca.  Din pacate, de cele mai multe ori este supraaglomerat. Eu l-am vizitat intr-o zi de luni si a fost ok, dar miercuri seara am mai trecut prin zona si nu mai aveai loc sa arunci niciun ac.






Pe contul meu de instagram am postat un filmulet de la ora fixa, cand apar cei 12 apostoli.



Aceasta este statuia lui Saint John of Nepomuk. Se spune ca daca o atingi iti va aduce noroc si vei reveni in Praga. Partea cu norocul simt ca deja s-a indeplinit. M-am intors in tara doar de cateva zile si deja am primit doua vesti foarte bune!


Va mai las cateva  fotografii (ps: toate au fost facute cu telefonul, de aici si calitatea mai slaba):






Nu ratati urmatoarele doua postari despre Castelul din Praga, Petrin Hill si muzeul evreiesc.

3 comentarii:

  1. Ce frumos ai scris. Pozele sunt superbe, imi plac la nebunie.

    Kisses

    http://miu-miu.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ador sa fac postari de travel, asa ca iti multumesc foarte mult pentru feed-back.

      Ștergere
  2. Chiar mi-a placut foarte mult. Abia astept sa revin :)

    RăspundețiȘtergere