luni, 18 iulie 2011

Cum sa iti faci o coafura cu volum: Marc Jabobs inspired

Pentru postarea Pantofii - fetisul meu favorit! voiam o coafura speciala. Imi ramasese in minte cea din colectia Marc Jacobs (primavara-vara 2011) cu foarte mult volum si accesorizata cu o floarea supradimensionata. Initial mi-am inchipuit ca se poate face cu o placa de creponat. Cea pe care o aveam, din pacate, nu era atat de puternica si imi lasa doar urme "superficiale" de par creponat. A doua ideea a fost sa imi impletesc parul in codite subtiri. Obisnuiam sa fac asta in clasa a VIII si a IX-a insa, pe atunci, dupa ce imi desfaceam coditele, nu le pieptanam ci le lasam asa pentru a pastra onduleurile formate.

Am profitat totusi de vizita pe care am facut-o vineri la Chic Salon (cat de curand o sa va arat ce am facut acolo) si am cerut si parerea unui hair stylist (Gina) care mi-a spus ca modelele din colectia Marc Jacobs este posibil sa fi obtinut acea coafura cu ajutorul unor ace mari de par pe care au fost rasucite suvite (cand pe un picior al acului, cand pe altul - in zig-zag) si apoi presate cu o placa.

La aceasta tehnica evident ca nu as fi avut cum sa apelez pentru ca parea mai "chinuitoare" asa ca am cazut de acord ca cea mai la idemana metoda este:

- Sa imi impletesc acele codite, subtiri, in tot capul.
- Partea de top trebuia sa ramana dreapta (asa era in prezentare). De aceea, inainte sa incep procesul de impletire, mi-am fixat, in fata, si pe dreapta si pe stanga, agrafe.
- De la ele in jos am impletit.
- Le-am lasat peste noapte sa se usuce (aveam parul umed).
- A doua zi le-am desfacuta, l-am periat si l-am mai tapat putin.

Floarea a fost achizitionata special pentru aceasta coafura. Aveam o multime de flori acasa, insa niciuna in culoarea potrivita si cu atat mai putin de dimensiunea potrivita.

In cele din urma am gasit una care sa se potriveasca acestor criterii si am reusit sa imi duc la bun sfarsit planul. In colectia Marc Jacobs modelele au si mai mult volum, insa pentru o prima incercare rezultatul este multumitor.

4 comentarii:

  1. Arata foarte bine! Cred ca iti trebuie si lungime pentru coafura asta, daca mi-as face eu la cei 2 cm de par pe care ii am, ar sta ciudat sigur:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este Andreea. Parul trebuie sa fie lung si destul de bogat ca sa iasa atat de voluminos.

    RăspundețiȘtergere
  3. E superba coafura, foarte bine iti sta <3

    xoxo,
    Iulia from http://ablogwthus.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult Iulia! Ma bucur sa cunosc inca o membra a Comunitatii Fashionistelor :)

    RăspundețiȘtergere