luni, 14 octombrie 2013

8 lectii de stil din colectiile sezonului toamna-iarna 2013

Ador sa “rasfoiesc” fiecare colectie semnata de designerii internationali si sa “fur” idei pentru tinutele mele. Colectia preferata din acest sezon, a fost cea semnata J Crew. Cu siguranta, de aici voi lua cele mai multe idei pentru outfiturile viitoare. Printre favorite raman colectiile Paul Smith, pentru indrazneala de a da atata culoare sezonului rece si Dsquared2, pentru acele tinute cu aer vintage.

Iata care sunt lectiile de stil pe care le-am extras din colectiile prezentate de casele de moda internationale:

All white de iarna

Albul s-a purtat foarte mult in sezonul cald si ramane in topul preferintelor si in noul sezon. Eu ador tinutele romantice, diafane, asa ca nici nu vreau sa-mi imaginez cat de delicata va fi o tinuta all-white intr-un peisaj imbracat in fulgi de nea imaculati.


Combinatii de culori tari

Daca a venit frigul si natura pare “mai trista”, asta nu inseamna ca trebuie sa ne orientam doar spre tinutele in culori inchise. Paul Smith ne propune cu totul altceva si, trebuie sa recunosc, imi plac ideile sale. In colectiile designerului englez am gasit cele mai interesante combinatii de culori.


Tinute uni in culori pamantii

Cine nu adora culorile covorului de frunze din acest anotimp? Toamna reuseste sa ne impresioneze mereu cu nuantele ei, asa ca designerii ne propun sa ne lasam inspirate de natura si sa compunem tinute uni. Preferatele mele sunt tonurile de maro si cele mustar.

Office chic

Se intampla de multe ori sa fiu nevoita sa plec la cate un eveniment direct de la birou. Propunerile Dsquared2 si J.Crew imi vor fi adevarate surse de inspiratie.


Tinute office cu influente masculine

J. Crew si Rochas vin cu cateva propuneri interesante pentru tinutele office, inspirate si din vestimentatia masculina. Desi outfiturile au fost prezentate cu pantofi, cu siguranta vor arata foarte bine si cu botine.


Pulovere & pencil skirts

Puloverele pot fi purtate in tinute extrem de feminine. Designerii ne propun sa le asortam la pencil skirts cu printuri deosebite. Singurele reguli: sa le bagam in fustele cu talie inalta si sa le asortam la imprimeul acestora.


Velvet crush

Catifeaua este un material favorit al sezonului rece si se poarta pe orice piesa vestimentara. Culorile promovate sunt unele reci: bleumarin, visiniu, verde si negru. Ne ramane doar sa gasim piesele favorite si sa le intergram nu doar in tinutele de seara, ci si in cele casual.


Vestele de blana in tinute elegante

Vestele din blana sunt purtate foarte des in tinute sport sau casual (boho-chic). Designerii ne propun sa le asortam la outfituri elegante. Am gasit cateva exemple interesante la J. Mendel si la Oscar de la Renta.


Sper ca v-au fost de ajutor aceste lectii si ca veti fura si voi cateva dintre aceste idei si le veti include in tinutele voastre de zi cu zi.

2 comentarii:

  1. Iubesc trendul fustelor pencil asortate cu un pulover pufos!! Intr-adevar colectiile designerilor sunt surse incredibile de inspiratie.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da! Sunt atat de chic aceste combinatii! Eu port foarte des fuste pencil, deci pot doar sa ma bucur de propunerea designerilor si sa o adopt cu mare drag de indata ce vine frigul :)

      Ștergere