sâmbătă, 7 decembrie 2013

Cum sa faci bucle cu placa

Trebuie sa recunosc faptul ca nu este tocmai usor sa faci bucle cu placa. Lucrurile incep sa se simplifice dupa ce reusesti sa iti dai seama de tehnica. Pana de curand imi faceam buclele doar cu peria, dar acum am o noua "jucarie", asa ca mi-am dorit neaparat sa invat sa realizez bucle si cu placa. Am reusit sa fac asta, si o sa va arat si voua cum se procedeaza pas cu pas.

Foto: Roxana Arghirescu

Noua mea jucarie se numeste Respectissim Liss & Curls si este de la Rowenta! Cu siguranta ati inceput deja sa o vedeti in spoturile TV, caci este nou-nouta! Are o multime de butoane interesante. In primul rand, o sa vorbesc despre functia "respect", fiind mult mai delicata cu parul. Ce presupune asta? Temperatura poate fi reglata, iar in intervalul 150 - 170 grade parul este "respectat" si protejat. Cu toate acestea, poti urca temperatura ei pana la 230 de grade, desi nu este nevoie (eu mi-am indreptat parul cu 150 si mi-am facut buclele cu 170).

Are buton de inchidere - dupa ce ai terminat treaba cu ea, poti sa o inchizi miscand un singur buton. Placa va sta ca in imaginea mare de mai jos, desi nu o apesi. Asta m-a bucurat enorm! Tin minte ca am si calcat pe fosta mea placa pentru ca o lasasem pe jos. Daca ar fi avut o optiune de acest gen, as fi evitat micul accident.

Este prevazuta cu un capac. Daca esti in deplasare si vrei sa o bagi imediat in geanta, dupa ce ti-ai terminat treaba cu ea, poti sa o faci linistita. 

Este o placa ingusta, ceea ce inseamna ca poti sa faci bucle cu ea, ceea ce am incercat deja.


Cum sa faci bucle cu placa:

Se aleg sectiuni mici de par. Se prinde o prima suvita intre placi si se rasuceste o singura data pe dedesubtul ei.





Placa se rasuceste de mai multe ori in interior (la 360 de grade), pana cand suvita ajunge in pozitia de mai jos:


Partea aceasta cu rasucitul este mai complicata, dar mai jos am pregatit si un tutorial video, ca sa fie mai usor de inteles.

Alte trucuri pentru realizarea buclelor cu placa:

- Buclele se realizeaza mai bine pe sectiuni subtiri si pe parul curat, pe care nu a fost aplicat niciun produs de styling;
- Cu cat se trage mai incet de placa, cu atat se formeaza mai bine buclele;
- Dupa ce placa a fost fixata in pozitia potrivita, este mult mai bine sa se traga de partea de sus a suvitei in timp ce de placa se trage in jos.






Tutorial video "Cum sa faci bucle cu placa"

 
Respectissim Liss & Curls costa aproximativ 279 lei.

Ati vrea sa incercati aceasta placa? Pana pe 11 decembrie va puteti inscrie in concursul Diva Hair, care va poate aduce una dintre cele doua placi Respectissim Liss & Curls

UPDATE:

Pentru a evita comentariile legate de radacinile mele nevopsite, m-am gandit sa va prezint si acest colaj cu cateva vedete internationale + un model renumit (Natasha Poly) & o imagine dintr-un pictorial Vogue. Daca vreti, putem sa dezbatem aceasta tendinta (da, este deja trend!) intr-un articol dedicat :)

9 comentarii:

  1. Ti se vad radacinile. Poate inainte sa iti faci bucle te vopsesti un pic. #bestpractices

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai, dar ce spirit de observatie ai! Dragule Anonim, daca unor vedete precum Madonna, Rita Ora, Rihanna s.a.m.d. nu le pasa de acest aspect, nu vad de ce m-as stresa eu. Dar, daca tot te-au deranjat asa de mult radacinile mele nevopsite, da-mi voie sa te linistesc si sa-ti spun ca am deja facuta programarea la coafor pentru saptamana viitoare :)

      Ștergere
    2. Vaaaiii ce nenorocire Oana, ti se vad radacinile. :))
      Sper sa am rabdare si sa-mi las parul sa creasca din nou, ca vreau sa-mi fac si eu bucle. Te pup :*

      Ștergere
  2. foarte util si poate ne arati si o postare cu machiajul ca imi plac ambele:X:X

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar am de gand :) Acesta este machiajul pe care mi-l fac cel mai des.

      Ștergere
  3. si sa ne spui ce fond de ten folosesti...pentru ca ai un ten perfect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru machiajul din aceasta postare am folosit BB Cream Bioderma.

      Ștergere
  4. O ador pe Natasha Poly, dupa favorita nr.1 Mariacarla Boscono. Bucle fac s eu tot cu placa, ondulatorul l-am donat, tin mult mai mult cele cu placa, probabil pt ca am reglaj electronic la temperatura, pe cand la ondulator era o rotita.De regula cu 190 grade (par indisciplinat).

    PS, don't worry about roots, nu e nevoie de trenduri ca sa ne justificam. Nu-s vedetele mai breze, facem ce vrem ca oricum nu putem place tuturor, nu?
    Hugs.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place foarte mult stilul tau , Oana. Am sa iti urmaresc fiecare articol . M-as bucura daca am putea fi prietene pe facebook . Este folositor acel videoclip in car ne explici foarte clar pasi . Te pup !

    RăspundețiȘtergere