marți, 20 mai 2014

Cum iti alegi cariera si ajungi sa faci ceea ce-ti place

Atunci cand vine vorba despre cariera, chiar ma simt norocoasa. Fac ceea ce-mi place si chiar simt pe propria-mi piele zicala “Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life”. Totusi, cum am ajuns in acest punct? Am stiut dintotdeauna ceea ce vreau sa fac? Nici vorba de asa ceva!

Pentru ca postarea de astazi este cat se poate de serioasa, mi-am dorit sa fie insotita si de imagini cu o tinuta business, dar moderna & chic in acelasi timp, iar acest efect l-am obtinut cu ajutorul accesoriilor si prin detaliile de croi.. 

Ce am purtat?
O tinuta Ama Fashion:
Camasa & fusta

Fotograf: Mihnea Ratte
Locatie: Promenada


Cand eram mica (inainte sa incep scoala) imi doream sa fiu model. Pe atunci, obisnuiam sa dau "spectacole" in fata familiei si sa fac parada modei prin casa. In scoala generala am inceput sa imi doresc sa fiu arheolog si apoi … vedeta :)

Abia in liceu am inceput sa ma gandesc la faptul ca talentul meu la desen ar trebui sa fie cumva fructificat, iar dupa ce am urmat cursuri de design vestimentar, doar la asta visam, iar cand am ajuns in clasa a XII-a stiam un singur lucru: imi doream sa urmez o facultate care sa ma ajute sa-mi dezvolt creativitate. Intamplarea a facut ca acea facultate sa fie de Jurnalism. Nu ma visasem niciodata in aceasta postura, ba chiar mi se parea ca este total nepotrivita, fiind o fire timida si introvertita. Din fericire, a fost alegerea potrivita. Pe de-o parte pentru ca obisnuiam sa ma refugiez in scris (am inceput sa fac poezii de la 13 ani si am tinut un jurnal timp de 12 ani) si pe de alta parte pentru ca m-a ajutat sa ies din carapacea mea, profesia de jurnalism nefiind facuta pentru timizi :)

Initial mi-am dorit sa lucrez in televiziune (doar imi dorisem candva sa fiu vedeta), apoi in radio (unde am si facut practica), dar am ajuns in presa online, unde mi-am dat seama ca pot sa le imbin pe toate, sa fac si materiale video, sa ma folosesc de “vocea de radio”, dar sa si scriu.


Primul job din online a fost la o revista pentru barbati – Men Report. Nu pot sa spun ca ma carateriza pe deplin, dar avem libertate in scris si prezentam stiri din entertainment, Latest Buzz, ceea ce ma incanta cel mai mult! Am cochetat pentru o vreme si cu Stiletto.ro (site de moda), unde puneam voce pe materialele video, ca in final sa ajung la iDieta.ro, de unde am si plecat ca redactor sef.

A urmat o perioada de stat acasa, de patru luni, cand am avut timp sa imi aprofundez situatia si sa imi dau seama ce vreau sa fac pe mai departe. Imi doream sa scriu in continuare, dar sa abordez doar subiectele preferate: moda (mereu fusesem atrasa de acest domeniu) si celebritati. Atunci a aparut primul meu blog: Celebrities Checked Out, de care imi pare rau ca nu am reusit sa ma mai ocup asa cum as fi vrut, insa mi-a fost imposibil sa mai fac asta dupa ce in CV-ul meu a aparut o noua functie, cea de redactor sef Diva Hair.ro, functie pe care o ocup de mai bine de cinci ani. Atunci cand am ajuns la Diva am primit chiar aceasta misiune, sa transform un site de beauty, sa epilez “hair-ul” si sa il transform intr-unul de moda si frumusete. Aceasta misiune era perfect compatibila cu planurile mele de la acea vreme, asa ca nu-i de mirare ca lucrurile au evoluat intr-o directie atat de buna.


Blogul de moda Oz style a aparut ca o nevoie de a-mi sustine proiectul lansat pe Diva Hair: Comunitatea Fashinistelor, dar in ultimul an s-a transformat in mult mai mult si a devenit cel de-al doilea job al meu, cel care imi aduce la fel de multe satisfactii profesionale ca cel full-time. Si am inceput sa am aceste satisfactii in momentul in care i-am realizat importanta. Prin intermediul lui am ajuns sa-mi satisfac anumite dorinte, sau nevoi, pe care le-am avut de mica. Prin intermediul blogului am ajuns sa iau parte la sedinte foto, sa fiu model, desi sunt departe de o persoana cu dimensiuni ideale, sa fiu implicata in proiecte fashion, sa lucrez cu designeri si sa fac parte din lumea lor, de care m-am simtit mereu atrasa.

In prezent sunt cat se poate de multumita de parcursul meu profesional, insa asta nu inseamna ca imi doresc sa ma opresc aici. Deja lucrez la dezvltarea unei noi etape, cea de stilist si speaker fashion si o sa ma simt cu adevarat implinita pe plan profesional, atunci cand o sa ajung sa lucrez in televiziune si o sa lansez propria mea colectie de accesorii.

In fond, asta inseamna sa reusesti in cariera, sa iti stabilesti cat mai bine obiectivele, sa le vizualizezi si sa nu incetezi sa te gandesti la ele pana nu le atingi! Iar obiectivele se fixeaza in subconstient inca de la cele mai fragede varste. Este de datoria noastra sa le readucem la suprafata, pe masura ce inaintam in varsta. 





Sper ca aceasta postare sa va inspire si sa va ajute sa constientizati importanta planului profesional. Nimeni nu poate spune ca este prea tanar pentru a se gandi la ceea ce vrea sa faca in viata!

Kisses!
Oz

Ps: Am fost nominalizata la mai multe categorii din cadrul galei Digital Divas, inslusiv la Intel People's Choice Awards, asa ca daca iti place blogul meu, ma poti sustine cu un vot! Acesta trebuie sa fie acordat pana pe 27 mai!

 Digital Divas

8 comentarii:

  1. Esti o norocoasa si o frumoasa!
    http://zambetdeinger.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. Superba tinuta! Iar de geanta m-am indragostit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Da, geanta este superba! Si eu m-am indragostit de ea de cand am vazut-o la V for Vintage. Am scris prima data despre Geanta Busta in aceasta postare http://ozfashionista.blogspot.ro/2014/04/de-unde-poti-cumpara-accesorii-ariginale.html

      Ștergere
  3. Felicitari si mult succes pe mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  4. iti urmaresc blogul de ceva vreme, pari o persoana foarte serioasa si pusa pe treaba. ai un professional vibe care e de admirat. si scrii si in romana, ca am mai vazut niste bloguri de pe ale noastre meleaguri unde incearca blogerii sa scrie in engleza si masacreaza intr-un hal limba aia de ma umplu de nervi ca nu inteleg de unde atata ignoranta (ia-ti nene editor de engleza daca nu sti limba!!); dar voiam sa iti sugerez si tie ceva - modul in care scrii pare super mega de lemn. adica totul suna foarte 'inedit' si 'interesant'. ok, poate e o trasatura jurnalistica sa incerci sa fii obiectiv, dar come on. nu stiu daca ti se vede personalitatea asa de bine in clipa in care formulezi lucrurile in lumina asta. i mean it's a freaking blog, you know :) be yourself, cred ca e mai creativ decat sa bagi rapoarte obiective despre 'fashion'. incearca sa-ti exprimi personalitatea mai mult - vezi maurice munteanu de la elle, are un aer foarte posh si stilat in scris, dar totusi este el insusi (un el insusi foarte original). ia-o ca pe a kind suggestion, nu ca pe o critica. iti doresc succes in toate planurile de cariera!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru acest comentariu. Si daca ar fi critica, este una constructiva, asa ca voi tine cont de ea.

      Ștergere